Fietsroutenetwerk van Friesland als beste beoordeeld

Het beste fietsroutenetwerk van Nederland is te vinden in Friesland, zo blijkt uit de Kwaliteitsmonitor fietsregio’s 2015 welke is uitgevoerd door het Landelijk Fietsplatform. Er is daarbij gelet op de kwaliteit van het netwerk, het beheer en onderhoud, route-informatie en de omgeving. De nieuwe gedeputeerde Michiel Schrier laat weten blij te zijn met de uitkomst van het onderzoek. ‘Wij willen de komende jaren een flinke impuls geven aan het wandelen en fietsen in Fryslân. Zowel recreatief als in het woon-werkverkeer. Dit is alvast een mooie opsteker. Het is een beloning voor de verbeteringen die gedaan zijn aan het fietsroutenetwerk de afgelopen jaren. En een mooi vertrekpunt om verder te werken aan de wandel- en fietsvoorzieningen.’

Twee provincies met vijf sterren

De monitor is een jaarlijks terugkerend landelijk onderzoek waarbij men kijkt naar de kwaliteit van de routenetwerken en de kwaliteit van de randvoorwaarden daaromheen. Ook de consument wordt hierbij naar zijn/haar mening gevraagd. Fryslân scoort niet alleen het hoogst op het beheer en onderhoud, ook het publiek waardeert Fryslân het best. Regio’s kunnen maximaal vijf sterren verdienen. Fryslân en Drenthe scoren als enige provincies beide vijf sterren. Drenthe heeft daarbij iets minder punten weten te scoren.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Code oranje wegens extreme gladheid
Lees ook:Elévé in Leeuwarden en Koriander in Drachten behouden Michelinster
Lees ook:Friesland wil niet samengevoegd worden met Groningen en Drenthe
Lees ook:Enorm onderzoek naar taal in Friesland in 2018
Lees ook:Michelinster voor De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>