Er kan geschaatst worden in Friesland!

Bert Kaufmann / Foter.com / CC BY-SA

Op vele plaatsen in Friesland kon vandaag voor het eerst écht geschaatst worden. Het heeft nu voldoende gevroren om met grotere groepen mensen het ijs op. Enkele ijsbanen zijn alweer geopend en vele anderen openen morgen de deuren voor liefhebbers van pootje over en lange halen op het ijs.

Bij de Ryptsjerksterpolder, traditioneel een van de eerste plaatsen in Nederland waar geschaatst wordt, waren vanmiddag al enkele tientallen mensen op het ijs te vinden. In Steggerda vond vanmiddag zelfs al de eerste wedstrijd op het ijs plaats.

Het lijkt erop dat de vorst de komende dagen aan gaat houden waardoor er na verwachting zeker tot en met zaterdag geschaatst kan worden in Friesland. Schaatsen op de buitenwateren lijkt vooralsnog nog heel ver weg.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook


Lees ook:Op veel plaatsen is schaatsen levensgevaarlijk
Lees ook:Gezellige drukte op Friese vrijmarkten
Lees ook:Flink wat stormschade in Friesland
Lees ook:Schaatsgekte kan losbarsten; vanaf vrijdag vorst
Lees ook:Bossen in Lauwersmeergebied tijdelijk verboden terrein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>