WK Kaatsen vandaag van start in Franeker

Je zou zeggen dat het WK Kaatsen, dat vandaag van start gaat in Franeker, onlosmakelijk verbonden is aan Friesland. Niets is minder waar. Het is namelijk de eerste keer sinds het bestaan van het WK Kaatsen dat de strijd om te wereldtitel in Friesland wordt bevochten. Eerder werd het WK georganiseerd in Spanje (1996 & 2000), Italië (2004) en Ecuador (2008). Het Europees Kampioenschap werd wel enkele keren in Nederland georganiseerd.

Deelnemende landen

Het WK duurt van vandaag 26 augustus tot en met zaterdag 1 september. Het wedstrijden van het WK wordt grotendeels gespeeld in Franeker, wat het Kaatsmekka van Nederland wordt genoemd. De deelnemende teams komen uit Nederland, Frankrijk, België, Engeland, Spanje, Italië, Ierland, Argentinië, Colombia, Costa Rica, Chili, Ecuador, Mexico, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Uruguay en Venezuela.

Spelsoortent

Het WK Kaatsen bestaat uit 6 toernooien, 4 voor de heren en 2 voor de dames. Er zijn vier spelsoorten: Fries Kaatsen, Internationaal Spel, One Wall handbal en LIargues.

Lees ook:Vrouwen wereldkampioen kaatsen in Fries Spel
Lees ook:De Ronde van Spanje in Sneek en Dokkum
Lees ook:Debuut-CD voor talentvolle Valentina Tóth
Lees ook:Het Internationaal Dansfestival Bolsward komt er weer aan
Lees ook:Uittip 30 juli: PC Franeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>