De Ronde van Spanje in Sneek en Dokkum

De Ronde van Spanje is allang niet zo Spaans meer. In 2009 startte de Ronde al in Assen. En in 2015 zal de Ronde van Spanje maar liefst 5 ritten op Nederlands grondgebied krijgen. De start zal in Emmen zijn, met een ploegentijdrit. Vervolgens zal in Sneek de tweede etappe starten met een parcours rond de Elfstedenroute. De derde rit start vervolgens in Dokkum richting Zwolle.

Ook in Brabant en Zeeland zullen er etappes van de Vuelta worden verreden. De wielrenners slaan België en Frankrijk over; zij stappen gewoon in het vliegtuig om in Spanje de overige etappes te zullen fietsen.

De Ronde van Spanje in Sneek en Dokkum? Vind jij dat het nog wel de Ronde van Spanje genoemd mag worden?

 

Lees ook:Omrop Fryslân gaat filmen in Ryptsjerk en De Westereen voor ‘De Koers’
Lees ook:Geen La Vuelta in Friesland
Lees ook:Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience
Lees ook:Lieuwe Westra verschijnt opnieuw aan start Profronde Surhuisterveen
Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>