Epke Zonderland gehuldigd in Heerenveen

Als een bekende Fries een monsterprestatie heeft geleverd, dan zijn alle Friezen daar trots op. En als die prestatie op een bepaalde manier bekroond wordt, dan vieren Friezen dit uitbundig. Olympisch kampioen Epke Zonderland werd gisteravond in zijn woonplaats Heerenveen gehuldigd onder toeziend oog van duizenden mensen. Bovendien werd hij benoemd tot ereburger van de gemeente Heerenveen.

Onthaal in Lemmer

Vanavond staat er voor ‘the Flying Dutchman‘ ook nog een bijzondere gebeurtenis te wachten, dan wordt hij namelijk in zijn geboorteplaats Lemmer onthaald.

Onderscheidingen

Het regent momenteel onderscheidingen voor de Friese topsporter. Na het behalen van zijn gouden medaille kreeg hij afgelopen dinsdag uit handen van minister-president Mark Rutte een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Céline van Gerner

Niet alleen Epke werd gisteravond gehuldigd in Heerenveen. Ook turnster Céline van Gerner werd gehuldigd voor haar prestaties. Zij wist een twaalfde plaats te bemachtigen op het onderdeel meerkamp. Nooit eerder eindigde een Nederlandse zo hoog bij dit onderdeel tijdens de Olympische Spelen.

Lees ook:Epke Zonderland weer Europees Kampioen op rekstok
Lees ook:Epke Zonderland herstellende van hersenschudding
Lees ook:Epke Zonderland doet WK op twee toestellen
Lees ook:Sander de Rouwe Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Lees ook:Epke Zonderland wint goud op rekstok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>