Medewerkster Lyndensteyn doet emotionele Facebook-oproep tegen bellen in de auto

Een emotionele oproep op Facebook gistermiddag; de uit Drachten afkomstige Corine Vreeling, werkzaam op School Lyndensteyn in Beetsterzwaag, reed op de snelweg toen ze zag hoe een mevrouw die tijdens het rijden met haar telefoon bezig was bijna een ongeluk veroorzaakte. Vreeling was zo geschrokken hiervan dat ze op Facebook een open brief richtte aan de voor haar onbekende vrouw. De oproep tegen bellen in de auto is inmiddels meer dan 220 keer gedeeld.

Dag mevrouw op de snelweg

‘Dag mevrouw op de snelweg voor mij. Dat ging bijna mis he, bijna mis met 120 kilometer per uur’, schrijft ze. ‘Je had het eerst niet door zag ik wel. Je was ook zo druk bezig met je telefoon. Schrok je ook toen het bijna mis ging?’ Vreeling vraagt zichzelf vervolgens af wat er was gebeurd als het écht mis was gegaan. ‘Inhalen en tegelijk appen is ook niet handig he. Ook al kunnen wij vrouwen meestal heel goed twee dingen tegelijk doen natuurlijk.’

Politie bij je aan de deur

Vreeling schetst vervolgens een treffend beeld van wat er was gebeurd als het wel mis was gegaan. ‘Heb je eraan gedacht dat als het mis was gegaan er politieagenten bij jou geliefden aan de deur zouden staan? Dat de kindje, die jij misschien hebt, een leven zonder mama zouden hebben? Dat, omdat jij je berichtje zoveel belangrijker vond en niet kon wachten, er dan heel veel levens totaal en blijvend ontwricht, wat zeg ik: verwoest zouden zijn?’

Bellen in de auto

Vreeling denkt vervolgens met haar mee. ‘Ik neem aan dat jij niet bewust die auto in bent gestapt en hebt gedacht: vandaag ga ik tijdens het autorijden lekker appen en even op een haartje na iemand aanrijden op de snelweg.’ … ‘Nee toch, dat dacht je toch niet?’

School Lyndensteyn

Daarna verwijst Corine Vreeling naar haar werk op School Lyndensteyn in Beetsterzwaag, een school voor kinderen die lichamelijk of meervoudig beperkt of langdurig ziek zijn. ‘Ik zou je natuurlijk ook even kunnen uitnodigen bij ons op Lyndensteyn. Dan zou ik je de mensen aan kunnen wijzen die de “geluksvogels” zijn en het hebben overleefd, zo’n bel of app sessie in de auto’, schrijft ze. ‘En weet je, sommige van die mensen waren zelf helemaal niet aan het appen achter het stuur hoor. Nee joh, ze stonden bij een stoplicht of rotonde, ze staken over of fietsten gewoon op de weg en BOEM daar werden ze aangereden door iemand zoals jij. Pats boem….normale leven weg. Weet je dat die mensen soms jaren moeten revalideren en vaak hun gewone leven niet meer op kunnen pakken? Dat ze blijvend pijn hebben, niet meer goed kunnen werken en het hele gezin hieronder lijdt?’

Ongelukken voorkomen

Corine hoopt met haar bericht veel mensen te bereiken en hoopt daarom dat veel mensen haar bericht delen: ‘Ik schrijf dit omdat ik mensen wil bereiken. Al zou ik maar één ongeluk hiermee kunnen voorkomen. Dat mensen beseffen hoe ongelooflijk gevaarlijk dit is voordat ze het letterlijk ondervinden.’

Wil je Corines bericht ook delen? Klik dan op deze link, dan kom je bij haar Facebook-post!

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:GGD wil betere omstandigheden voor prostituees op de Weaze
Lees ook:Drie nominaties voor NL-Awards voor Omrop Fryslân
Lees ook:Autocross Kollum Tweede Paasdag afgelast en verzet naar 2 april
Lees ook:Friese taal een straf van God?
Lees ook:Koningsspelen groot succes in Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>