Honderden mensen bezoeken open dag Fûgelpitswinkel

De Fûgelpitswinkel beleefde gisteren een open dag om niet gauw weer te vergeten: het was er ‘smoardrok’.  Aan het eind van de dag werd duidelijk dat er zo’n 750 mensen in de winkel zijn geweest: een bijzonder record. Er was dan ook van alles te doen: voor iedereen was er koffie met gebak, MOOIwerk Dokkum, Kleitaal en Adiantum-keramiek verzorgden workshops en de poppendokter en verpleegster maakten poppen en knuffels weer beter. Elke betalende klant mocht bovendien een lootje trekken en kon daarmee een mooie vogelvoederprijs winnen. De trekzakkers van Duo Sonant en het Friestalige duo 5Prosint zorgden voor de muzikale gezelligheid. De Fûgelpitswinkel opende daarnaast ook de deuren van het magazijn, waardoor de klanten nog meer zicht hadden op de schatten die de kringloopwinkel biedt.

De meeste vrijwilligers waren er zaterdag al lang voordat de winkel opende en met z’n allen sloten ze na vijf uur de deuren: trots en voldaan.

Elk half jaar open dag

Het succes van de jubileumviering van de eenjarige kringloopwinkel leverde meteen nieuwe ideeën op. ,,Dit gaan we vanaf nu elk half jaar doen”, aldus bedrijfsleider Cornelis Jan Cuperus. ,,In de herfst is er altijd een Nationale Open Kringloopdag, daar gaan we aan meedoen. En in mei vieren we elk jaar ‘onze verjaardag’. Dit is zo geweldig en zo gezellig: dat willen we gewoon vaker beleven.”

Honderd procent voor De Fûgelpits

De Fûgelpitswinkel onderscheidt zich van andere kringloopwinkels doordat de volle honderd procent van de opbrengst naar het goede doel gaat: vogelopvangcentrum De Fûgelpits in Paesens. ,,We merken dat steeds meer mensen dat weten en juist daarom hun spullen bij ons inleveren én bij ons komen kopen”, weet Cuperus. ,,Ze gunnen het ons en daar zijn we heel blij mee.”

Cadeaubonnen

De kringloopwinkel werkte al een hele tijd met cadeaubonnen, maar heeft deze vanwege de grote vraag ernaar verder geprofessionaliseerd. ,,Voorheen werkten we vaak met ansichtkaarten met een handtekening van mij erop”, lacht de bedrijfsleider. ,,Dat kan nu echt niet meer: een cadeaubon van de Fûgelpitswinkel moet echt een cadeautje zijn. En dat is het ook: een cadeau voor de ontvanger, maar ook voor de vogels die De Fûgelpits opvangt. Wie een cadeaubon van onze winkel cadeau doet aan een ander, geeft dus eigenlijk een dubbel cadeau.”

Bron tekst en foto’s: TineTXT

Lees ook:Fûgelpitswinkel in Dokkum viert eenjarig bestaan
Lees ook:Nieuwe kringloop in Dokkum: Fûgelpitswinkel
Lees ook:Nieuwe kringloopwinkel in Damwâld: Second Chance
Lees ook:Final sale van V&D in Leeuwarden begint donderdag
Lees ook:29 september opening streekproductenwinkel Priuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>