Fûgelpitswinkel in Dokkum viert eenjarig bestaan

De Fûgelpitswinkel, een grote kringloopwinkel aan de Rondweg-west 39 in Dokkum, bestaat één jaar en staat stil bij dit heugelijke feit met een feestelijke viering op zaterdag 14 mei.

Van 9.00 tot 17.00 uur wordt die dag het eenjarig bestaan gevierd met muziek, koffie met gebak, prijzen en allerlei activiteiten. Zo worden er workshops verzorgd door MOOIwerk Dokkum, Kleitaal en Adiantum-Keramiek. Oude, tweedehands materialen krijgen voor de ogen van de klanten en bezoekers een nieuw leven.

Kinderen mogen ‘zieke’ poppen en knuffels meenemen voor een bezoekje aan de Poppendokter en de verpleegster: ook voor poppen en knuffels begint een tweede leven in de Fûgelpitswinkel.

Muzikaal programma

Alle klanten met een kassabon maken bovendien de hele dag kans op het winnen van leuke prijzen in de loterij. In de middaguren kunnen klanten en bezoekers genieten van muziek: dan treden de trekzakkers van Duo Sonant op en het Friestalige duo 5Prosint.

,,Wat gaat het toch snel, we zijn alweer een jaar open”, aldus bedrijfsleider Cornelis Jan Cuperus. ,,Met veel hulp en steun van vrijwilligers, maar natuurlijk ook van onze klanten, is de Fûgelpitswinkel geworden tot wat het nu is.”

Cuperus nodigt iedereen uit vooral een kijkje te komen nemen. ,,Wij hopen u te zien op zaterdag 14 mei: koffie en gebak staat klaar. En ook namens de vogels en andere dieren in Vogelopvangcentrum De Fûgelpits in Moddergat: hartelijk dank voor jullie hulp en steun in het afgelopen jaar. We hopen op nog veel meer mooie jaren in Moddergat en in de winkel in Dokkum.”

Vogelopvang De Fûgelpits

De Fûgelpitswinkel is niet zomaar een kringloopwinkel: de volle honderd procent van de opbrengst gaat naar Vogelopvangcentrum De Fûgelpits in Moddergat, waar jaarlijkse vele honderden gewonde vogels en andere dieren worden opgevangen.

Houdt voor alle actuele informatie rond de jubileumviering ook de Facebookpagina Kringloopwinkel De Fûgelpits in de gaten.

Tekst: TineTXT
Foto: Anyta/Fûgelpitswinkel

Lees ook:Honderden mensen bezoeken open dag Fûgelpitswinkel
Lees ook:Nieuwe kringloop in Dokkum: Fûgelpitswinkel
Lees ook:Vijftigjarig bestaan Museum ‘t Fiskershúske wordt gevierd met wandeltocht
Lees ook:Norma Miedema verhuist met dieren naar boerderij in Noordhorn
Lees ook:Albert Heijn haalt hamsters na klachten uit draaideur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>