Nieuwe kringloop in Dokkum: Fûgelpitswinkel

In Dokkum zijn vandaag de deuren van een nieuwe kringloopzaak geopend. De Fûgelpits in Moddergat was op zoek naar nieuwe manieren om inkomsten te krijgen voor hun vogel- en dierenopvang, en besloot tot het openen van de kringloopzaak in Dokkum. Bij de Fûgelpits worden jaarlijks enkele honderden besmeurde vogels opgevangen en verzorgd. De Fûgelpits werkt met vrijwilligers en moet bestaan van donaties. Beschermvrouwe Lutz Jacobi kwam vanochtend de officiële opening van de nieuwe kringloopzaak verrichten.

Je betaalt er niet de hoofdprijs

Als kringloopliefhebber moest ik vanmiddag direct even een kijkje nemen in deze nieuwe winkel. In het pand, waar jaren geleden een bouwmarkt in gevestigd was, is gekozen voor een ruime opzet. Dankzij de steun van verschillende ondernemers uit de regio kon de winkel mooi ingericht worden. Er is voor ieder wat wils. Bij binnenkomst loop je direct af op de snuisterijen en leuke spulletjes voor in huis. Er is een boekenafdeling waar inmiddels al een groot aantal boeken verkrijgbaar zijn. Opvallend is de kledingafdeling, waar de kleding niet alleen gesorteerd is op maat, maar ook op kleur. Ook kinderkleding is er volop verkrijgbaar. De meubelafdeling lijkt nog niet erg groot, maar ook daar is het nodige te vinden voor de liefhebber. Wat mij met name opviel was de prijs van de spullen. Er wordt absoluut niet de hoofdprijs gevraagd voor de spullen die verkocht worden in de Fûgelpitswinkel. Ik kocht er twee mooie moderne stenen waxinelichthouders en betaalde daar 60 cent voor. Een nagenoeg antiek kastje kostte er 7,50, boeken veelal 1 euro, en ga zo maar door. Een goede zaak!

Adres Fûgelpitswinkel

Met elke aankoop in de Fûgelpitswinkel wordt het werk van de Fûgelpits in Moddergat ondersteund, en dat is wat mij betreft al meer dan genoeg reden om er eens een bezoekje aan te brengen. De Fûgelpitswinkel is gevestigd aan de Rondweg-West 39 in Dokkum. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur voor zowel inbreng als om te winkelen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fûgelpitswinkel in Dokkum viert eenjarig bestaan
Lees ook:Honderden mensen bezoeken open dag Fûgelpitswinkel
Lees ook:Nieuwe kringloopwinkel in Damwâld: Second Chance
Lees ook:29 september opening streekproductenwinkel Priuw
Lees ook:Tweedehands/kringloopwinkel in Dokkum: De Wissel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>