Tweedehands/kringloopwinkel in Dokkum: De Wissel

De bezwaren die ik vroeger had tegen kringloopzaken – het ruikt er muf en je vindt er alleen maar oude troep – heb ik een paar jaar geleden aan de kant gezet toen ik specifiek op zoek ging naar boeken over fotografie. Boeken die anders soms tientallen euro’s gekost hadden kostten me nu nog maar een paar euro of zelfs minder. Sindsdien kom ik geregeld in kringloopwinkels en zoek ik niet alleen maar meer naar boeken over fotografie maar tegenwoordig ook naar spulletjes voor ons huis wat we aan het verbouwen zijn, kleding of spullen voor de baby die op komst is.

De Wissel in Dokkum

Ik kom geregeld bij De Wissel. Al jarenlang is dit in Dokkum hét bekende adres voor tweedehands spullen. Je kunt er van alles tegenkomen; jaren ’70 krukjes, bijzondere spaarpotten, babykleding, complete bankstellen, boeken over alle mogelijke onderwerpen en het kan er zomaar zijn dat je ineens tegen je toekomstige trouwjurk aanloopt. Wat ik prettig vind aan De Wissel is dat de prijzen er vaak gunstig zijn. Bij de laatste ronde kocht ik een bijna gloednieuwe tummytub voor 3,50, een blouse voor 1,50 en voor 3 euro had ik nog vier kleertjes voor de baby.

Bij De Wissel koop je voor het goede doel

Wat ik naast de koopjes voor mezelf nog meer fijn vind aan De Wissel is het feit dat de opbrengst van de kringloopwinkel bedoeld is voor humanitaire hulp in Roemeens Moldavië. Daarnaast werken er bij De Wissel naast de vaste vrijwilligers ook mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Bij De Wissel leren ze in hun eigen tempo werkritme opdoen en werken ze zo toe naar een plekje in de reguliere arbeidsmarkt.

Waar vind je De Wissel?

De Wissel is gevestigd aan Betterwird 10 in Dokkum. Er is een vrij ruime parkeergelegenheid. De winkel is maandags gesloten, op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Tip: Boekenfestijn in WTC Expo Leeuwarden
Lees ook:Nieuwe kringloop in Dokkum: Fûgelpitswinkel
Lees ook:Veel belangstelling voor Garageverkoop Damwâld
Lees ook:Isis Kraamzorg opent eerste Kraambank van Nederland in Heerenveen
Lees ook:‘Grote verkoping’ in Lichtpuntloods Kollumerzwaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>