Review: Wadden Schoon Duindoorn Handcrème

Een tijdje geleden kreeg ik een klein potje handcrème cadeau. Dit potje handcrème was van het streekproductenmerk ‘Wadden Schoon’, en gemaakt van onder andere de duindoornbes. Na een tijdje deze handcrème gebruikt te hebben was ik toch wel nieuwsgierig naar het verhaal achter het product. Toen ik op het potje het adres zag waar de handcrème vandaan komt was ik blij verrast. Wat bleek? Dit adres is slechts op enkele huizen verwijderd van het huis waar ik geboren ben.

Biologische producten uit de streek

De Duindoorn Handcrème valt onder de vlag ‘Waddendelicatessen’. Alle producten die onder deze vlag vallen worden gemaakt in de directe omgeving van de Waddenzee. Deze regio omvat de Waddeneilanden, maar ook een stuk vasteland, tot maximaal 25 kilometer uit de kust. De producten die hier gemaakt worden worden allemaal op natuurvriendelijke manier geproduceerd, zijn biologisch, en dragen het EKO-keurmerk.

Verzorging voor droge en beschadigde huid

Qua ingrediënten zit er in de handcrème duindoornolie, glycerine, een mengsel van plantaardige oliën, kokosvet, sheabutter, calendula extract, bijenwas, mengsel van natuurlijke etherische oliën, citroenzuur en myrrhe. Op het potje valt te lezen dat de crème helpt bij de verzorging van droge en beschadigde huid. Nou heb ik vaak hele droge handen, dus dat komt mij goed uit. Het geheel voelt een beetje vettig aan, maar niet té. Binnen zeer korte tijd is de crème in je huid getrokken en merk je niks meer van dat vettige. Qua geur doet de handcrème een beetje papierig aan, met een vleugje fruitig.

Ik heb zelf een potje gekregen van 20 ml, deze kan ik online niet terugvinden maar is vast bij de verkooppunten in de winkels verkrijgbaar. Een pot Duindoorn Handcrème van 100 gram kost 7,90 per pot en is onder andere hier online verkrijgbaar. Op de website waddendelicatessen.eu zijn de fysieke verkooppunten te vinden. De producten van Waddendelicatessen zijn niet alleen maar in Friesland en Groningen te vinden, maar zijn verspreid over heel Nederland.

Meer streekproducten

Waddendelicatessen verkoopt nog veel meer wellness-producten met oorsprong uit het Waddengebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bodyscrub, duindoorn huidolie, Waddenbadzout of shampoo. Ook verkoopt Waddendelicatessen broodbeleg, snoep, wijn, mosterd en nog veel meer. Binnenkort ga ik meer van deze streekproducten testen, want het lijkt mij een leuke toevoeging aan deze blog om jullie lezers te laten zien wat voor streekproducten Friesland rijk is.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Bezoektip: Activiteitenboerderij de Wartenster in Warten
Lees ook:Ook Weidenaar Nederlands Kampioen op slagersvakbeurs
Lees ook:Dokkumer Vlaggen Centrale maakt vlag voor eerste Koningsdag
Lees ook:DVC produceert extra WK-vlaggen
Lees ook:Weidenaar uit Dokkum kampioen Friese droge worst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>