Sander de Rouwe Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Na acht jaar in de Tweede Kamer te hebben gezeten heeft kamerlid Sander de Rouwe vandaag afscheid genomen. De Rouwe wordt in Friesland gedeputeerde. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het voormalig gemeenteraadslid van Bolsward zat sinds 1 maart 2007 voor het CDA in de Tweede Kamer. Hij was op dat moment het op-één-na-jongste kamerlid, na Tofik Dibi van GroenLinks. De Rouwe is momenteel 34 jaar oud.

‘Een politiek dier’

Bij het afscheid nam kamervoorzitter van Miltenburg het woord. Daarbij noemde zij Sander de Rouwe ‘een politiek dier in hart en nieren, een collega waar het prettig is om mee samen te werken en bovendien een getalenteerd spreker. Een politicus die tevens zijn afkomst niet verloochent.’

Gedeputeerde 

Sander de Rouwe geeft aan zin te hebben in zijn nieuwe functie: ‘Bestuurder en volksvertegenwoordiger zijn twee verschillende ambachten, maar ik neem deze nieuwe taak met evenveel plezier en enthousiasme op me.’

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Sander de Rouwe bang voor verlies Friese banen bij BTW-verhoging
Lees ook:Hans Konst stopt als statenlid
Lees ook:Omrop Fryslân definitief niet meer zelfstandig
Lees ook:28 Peruaanse wandelende takken nieuwe aanwinst Aqua Zoo
Lees ook:Donderdag Leip! op Oldehoofsterkerkhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>