Beschuit met muisjes voor toeristen vanwege geboorte zeearend

Boswachters van Staatsbosbeheer trakteren vandaag op beschuit met muisjes bij Natuurkampeerterrein De Pomp en in het Activiteitencentrum De Bosschuur in Lauwersoog. Aan de Friese kant van het Lauwersmeer is namelijk een jonge zeearend gespot; meer jongen worden niet uitgesloten. Boswachters Hans Gartner en Liesbeth van den Berg spotten de jonge zeearend afgelopen week voor het eerst. Met een telescoop konden zij zien dat de ouders een jong aan het voeren was.

Eerste zeearend in drie jaar

Staatsbosbeheer vindt de geboorte van het jong wel een feestje waard, en trakteert daarom op beschuit met muisjes. Vermoedelijk worden er zowel blauwe als roze muisjes geserveerd, omdat het geslacht van het jong niet bekend is. De afgelopen twee jaar werden er geen zeearenden geboren in het Lauwersmeergebied. Vanaf 2012 zijn er in totaal vijf jonge zeearenden in het gebied geboren.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Aqua Zoo verrast met geboorte ringstaartmaki
Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Kom vandaag niet in de bossen’
Lees ook:Babynieuws: Beermarter geboren in AquaZoo Friesland
Lees ook:Weidenaar verwerkt Schotse Hooglander tot Runderdrogeworst
Lees ook:Berichten op social media over ontvoeringspogingen tijdens Sneekweek – politie waarschuwt voor broodje aap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>