Omrop Fryslân definitief niet meer zelfstandig

Slecht nieuws voor Omrop Fryslân. Na  28 jaar als zelfstandig regionale omroep te hebben gefungeerd verliezen zij nu hun zelfstandigheid. De nieuwe Mediawet van staatssecretaris Sander Dekker is door de Eerste Kamer akkoord bevonden, en daarmee komt er een einde aan de zelfstandigheid van de Omrop. Alle regionale omroepen gaan op in een Regionale Publieke Omroep. Alleen redacties blijven nog zelfstandig. Omrop Fryslân krijgt als enige omroep een mediaraad met adviesrecht vanwege de extra taak die de omroep heeft wat betreft de Friese taal.

Met het verliezen van de zelfstandigheid van de regionale omroepen gaan ook bezuinigingen gemoeid. De omroepen moeten 17 miljoen euro gaan bezuinigen. Halverwege 2017 moeten deze bezuinigingen gerealiseerd zijn.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Al meer dan 2000 handtekeningen voor Omrop Fryslân
Lees ook:Hea wint prijs voor reportage ‘de lêste fytser’
Lees ook:Medewerkers Omrop Fryslân organiseren ‘Dei fan it Fryske wurd’
Lees ook:Enorm onderzoek naar taal in Friesland in 2018
Lees ook:Omrop Fryslân Radio blijft marktleider in Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>