Drie nominaties voor NL-Awards voor Omrop Fryslân

De jaarlijkse prijzen voor producties van regionale omroepen, de NL-Awards, hebben vandaag de kanshebbers voor deze prijzen bekendgemaakt. Omrop Fryslân is in drie categorieën genomineerd; ‘Beste radioprogramma’, ‘Beste TV-programma’ en ‘Documentaire’.

Beste radioprogramma

Voor de categorie ‘Beste radioprogramma’ is het programma Buro de Vries genomineerd. In dit programma zoomt men in op de actualiteit en brengt men achtergronden bij het nieuws waarbij de menselijke kant van het verhaal centraal staat. In de aflevering die genomineerd is, zit onder andere een reportage gemaakt op het onbewoonde eiland Griend. Verder  is er een reportage over een kapper uit Syrië. Hij woont al 15 jaar in Fryslân, maar wil het liefst terug. Naar aanleiding van de opvang van vluchtelingen maakte Buro de Vries een documentaire over de opvang van Vietnamese vluchtelingen tussen 1979 en 1981 in het kleine dorp Earnewâld.

Beste TV-programma

De tweede nominatie is voor het schooltelevisieprogramma Tsjek in de categorie ‘Beste TV-programma’. Tsjek is een wekelijks educatief programma in de Friese taal, voor de bovenbouw van basisscholen in Fryslân. In de aflevering die genomineerd is, is presentator Raynaud Ritsma op School Lyndensteyn, een school voor kinderen met een beperking.

Documentaire

De laatste nominatie in de categorie ‘Documentaire’ is voor de documentaire ‘Rûchhouwers, leven voor de cross’. In Fryslân trekken autocross-evenementen iedere zomer veel liefhebbers. Programmamaker Wilfried Bijma bekijkt in de documentaire de sport van dichtbij.

De NL-Awards worden bekendgemaakt en uitgereikt op woensdag 16 maart tijdens de ROOS-dagen.

Lees ook:AquaZoo Friesland genomineerd voor twee ZooSite Awards
Lees ook:Johanna met Miljoenenjacht-actie genomineerd voor De Beste Social Awards
Lees ook:Doutzen Kroes genomineerd voor ELLE Style Influencer Awards
Lees ook:Nominaties Friese Pop Awards bekendgemaakt
Lees ook:Omrop Fryslân gaat op zoek naar beste amateurkok van Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>