Slechtste oliebol uit Friesland scoort voldoende in Oliebollentest

De slechtste oliebol van Friesland volgens de AD Oliebollentest vind je dit jaar in Drachten bij de Hollandse Gebakkraam Sipkema, die zijn standplaats heeft op het Museumplein. Toch hoef je dit jaar niet met een grote boog om Drachten heen te rijden, want ook de slechtste oliebol van Friesland scoort dit jaar een voldoende in de Oliebollentest. De oliebol uit Drachten scoort een 6,5 waarmee de oliebol eindigt op de 86e plaats in de lijst. Dit is een stuk beter dan twee jaar geleden, toen de oliebol nog een 5,5 scoorde en daarmee op nummer 103 eindigde.

Of de oliebol echt de slechtste van Friesland is valt te betwijfelen. Vorig jaar kwam de slechtste oliebol van Friesland namelijk uit Sneek – die oliebol scoorde toen slechts een 2 – maar deze bakker deed dit jaar niet mee aan de test.

De conclusie van de jury: ‘Al tijdens het transport laat het overdadige gebruik van vanillesuiker geursporen achter. Dat maskeert ook andere smaakgebreken. Nu toch vooral klef en zoet.’

De beste oliebol van Friesland kwam dit jaar wederom uit Wolvega.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Smerigste oliebol van Friesland vind je dit jaar in Sneek
Lees ook:Bakkerij Vliegendehond Wolvega bakt opnieuw lekkerste oliebol van Friesland
Lees ook:Beste oliebollen van Friesland opnieuw bij Bakkerij Vliegendehond Wolvega – maar zakt wel uit de top 10
Lees ook:Lekkerste oliebol van Friesland vind je in Wolvega
Lees ook:Smerigste oliebollen van Friesland vind je in Leeuwarden en Drachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>