Burgumer bejaarden mogen geen vetbollen meer ophangen

Bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis Berchhiem zijn gevraagd om geen vetbollen voor vogels meer op te hangen in verband met muizen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De afgelopen tijd, circa vier tot zes weken, heeft het verzorgingshuis meer muizenoverlast gehad dan in andere periodes dit jaar. Volgens een woordvoerder van Berchhiem komt dit door de aanleg van De Centrale As. Door de werkzaamheden zouden de muizen verstoort worden in hun normale ritme, waardoor zij elders plek zoeken. De vetbollen van de bewoners van Berchhiem zouden goed bij de muizen in de smaak vallen.

De situatie is volgens de Leeuwarder Courant nog wel onder controle. Wekelijks komt er een bestrijder langs bij het verpleeg- en verzorgingshuis en hij zou aangegeven hebben de situatie goed onder controle te hebben.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:FD en LC vanaf vandaag ochtendkranten
Lees ook:LC en FD worden ochtendkranten
Lees ook:Toestemming voor ‘ljipaaisykjen’ in Friesland
Lees ook:NDC schrapt 250 banen
Lees ook:Friese taal een straf van God?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>