Friese media bundelen krachten met online platform ‘Finster op Fryslân’

De twee Friese kranten – de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad -, Omrop Fryslân en GPTV lanceren vandaag in samenwerking met de provincie Fryslân het online platform ‘Finster op Fryslân’. Op dit online platform, dat als rode draad de thema’s en projecten van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 heeft, heeft als doel nieuwe mediavormen en ontwikkelingen te zoeken waarmee de Friese media in de toekomst vooruit kunnen. ‘Finster op Fryslân’ heeft een redactie bestaande uit redacteuren – zowel ervaren journalisten als jonge talenten – van de vier deelnemende media, aangevuld met professionals uit de culturele wereld.

Blogs, vlogs en live debatten

De redactie zoekt nieuwe manieren om verhalen te vertellen, los van de al bestaande publicaties, uitzendingen en deadlines. Zo zal er bij het ene project of evenement bijvoorbeeld vlogs of blogs ingezet worden, terwijl bij een ander onderwerp gekozen wordt voor een reportage, artikel of zelfs een live debat.

Samenwerking op verschillende fronten

Finster op Fryslân heeft het doel om de gemeenschap actief te betrekken bij het online platform. Ook zal er samengewerkt worden met themaleiders en producers van Leeuwarden-Fryslân 2018. De hoofdredacties van de vier Friese media zijn blij met de samenwerking omdat zij verwachten dat Finster op Fryslân een toevoeging is op het huidige Friese medialandschap.

Kijk voor meer informatie en de eerste verhalen over Culturele Hoofdstad 2018 op:www.finsteropfryslan.frl.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie
Lees ook:Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015
Lees ook:Extra Slachtemarathon in 2018
Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>