Gastrobar De Zaak in Dokkum in vlammen opgegaan

Slecht nieuws voor de Dokkumer binnenstad. Gastrobar De Zaak aan de Boterstraat ging vannacht in vlammen op. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Bij de brand raakte niemand gewond.

Omstreeks kwart over 1 vannacht werd de brandweer gealarmeerd over de brand, die bovenin het pand woedde. De brandweer van Dokkum kwam met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook de brandweerkorpsen van Ternaard en Burgum werden opgeroepen. Daarnaast kwam er een hoogwerker vanuit Leeuwarden ter plaatse. Rond vier uur vannacht werd het sein brand meester gegeven. Vanochtend is de Boterstraat nog altijd afgesloten voor verkeer.

De Zaak was nog maar pas opnieuw geopend nadat er intern verbouwd was en er gekozen was voor een nieuw concept met nieuwe menukaart.

De brand in de Dokkumer binnenstad is de derde grote brand in twee weken tijd in Dokkum. Eerder kwam een vrouw om het leven bij een woningbrand en afgelopen weekend was er brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Holwerderweg.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Weg richting Afsluitdijk dicht wegens grote brand in Harlingen
Lees ook:Dieren komen om bij brand dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert
Lees ook:Kringloopwinkel Omrin verloren gegaan bij brand Harlingen
Lees ook:Geboortehuis Mata Hari verwoest bij vernietigende brand Leeuwarden
Lees ook:Druk bezochte 112-demonstratiedag in Damwâld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>