Sander de Rouwe bang voor verlies Friese banen bij BTW-verhoging

De BTW-plannen van het kabinet baart de provincie Fryslân grote zorgen. Dat meldt Omrop Fryslân. Gedeputeerde Sander de Rouwe is bang dat bij een verhoging van de BTW tweeduizend Friese banen op de tocht komen te staan. Het kabinet is van plan de BTW in de recreatieve sector van 6 naar 21% te verhogen. Dit zou voor Friesland kunnen betekenen dat er door hogere prijzen veel minder mensen naar Friesland komen. De provincie Fryslân gaat samen met de provincie Drenthe lobbyen in Den Haag om de BTW-verhoging tegen te gaan.

Recron, de vereniging van Gastvrijheidsondernemers Nederland, is ondertussen ook een petitie gestart om de BTW-verhoging tegen te gaan. Volgens hen zouden landelijk maar liefst 55.000 banen in gevaar komen door de nieuwe regeling. Onderzoek wijst volgens Recron tevens uit dat de verhoging van de BTW het Rijk nauwelijks iets oplevert, omdat de kosten voor sociale zekerheid veel hoger gaan uitvallen dan dat de verhoging het Rijk op kan leveren. Via www.neetegenmeerbtw.nl kunnen mensen laten weten het niet eens te zijn met de plannen. Eind augustus worden deze handtekeningen geteld en aangeboden aan het kabinet.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Leeuwarden wordt steeds belangrijker binnen Friesland
Lees ook:Te weinig wc’s op Friese platteland
Lees ook:NDC schrapt 250 banen
Lees ook:Provincie maakt fouten bij 350 onteigeningsverzoeken
Lees ook:Gemeente Súdwest-Fryslân wil bruggeld afschaffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>