Kortsluiting oorzaak brand dierenopvang Ferwert

De oorzaak van de verwoestende brand bij dierenopvang Norma’s Universum waarbij naar schatting honderd dieren om het leven kwamen is bekend. Norma Miedema, eigenaresse van de dierenopvang, liet op haar Facebook-pagina weten dat kortsluiting de oorzaak moet zijn geweest. ‘Het had iedereen kunnen gebeuren in een oud huis als de mijne. Het was een kortsluiting wat zich al een tijdje langzaam heeft ontwikkeld tot dit inferno ontstond. Dat mijn bluspoging met de warmwaterslang het vuur niet heeft verergerd is mij met klem op het hart gedrukt. Ik vreesde dat daardoor de gastoevoer werd geopend naar de brandhaard’, staat de lezen op Norma’s Facebook. ‘Alleen ongelofelijk geluk heeft ons behoed voor een nog grotere ramp dat het dag was en dat ik thuis was.’

Norma laat tevens weten de gemeente Ferwerderadiel kwalijk te nemen dat er voor de brandweer geen water in de buurt was. ‘Als er water was geweest toen de brandweer kwam hadden we de dieren kunnen redden. Dat geluk hebben we niet gehad (slecht geregeld Ferwerderadiel, uw burgers vrezen!!!).

Voor Norma is er nu een tijd aangebroken van vooruitkijken en opbouwen. ‘Ons tweede leven is begonnen, het leven na de brand. We gaan dit redden, ik sta sterk. Mede dankzij jullie ongelofelijke steun.’

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Meer dan 75.000 euro opgehaald voor door brand verwoeste dierenopvang Norma’s Universum
Lees ook:Dieren komen om bij brand dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert
Lees ook:Norma Miedema verhuist met dieren naar boerderij in Noordhorn
Lees ook:Dj Partyraiser rijdt naar Ferwert om Norma Miedema en haar dieren te steunen
Lees ook:Weg richting Afsluitdijk dicht wegens grote brand in Harlingen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kortsluiting oorzaak brand dierenopvang Ferwert

  1. Henk

    Als de dieren bescherming, de gemeente en de GGD hun werk hadden gedaan was er volgens mij geen universum mee geweest die kom afbranden.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>