Leeuwarder vader op zoek naar dierbare geboortefoto’s

Bonifatius Hospitaal Leeuwarden

Hessel de Haan uit Leeuwarden plaatste gisteravond een emotionele oproep op Facebook. In zijn oproep vertelt hij over de geboorte van zoontje Stijn op 1 juni 2004. Hessel, zijn vrouw Klara en zoontje Stijn waren zo’n beetje de laatste patiënten in het Bonifatius Hospitaal in Leeuwarden voordat dit ziekenhuis gesloopt werd. Toen Klara naar het toilet moest, die zich op de gang van het ziekenhuis bevond, hebben dieven de mobiele telefoon en de digitale camera van het stel van hun kamer gestolen.

Zware bevalling

Elf jaar later vertelt Hessel over de emotionele tijd na de geboorte van Stijn. ‘Hij was bij zijn geboorte zo goed als dood maar we hebben hem toen terug weten te halen. Hij heeft daarna bijna twee weken op het randje van de dood gebalanceerd. De bevalling was enorm zwaar en Klara was helemaal op’.

Foto’s van bevalling

Op de gestolen camera stonden foto’s die Hessel voor en tijdens de bevalling heeft gemaakt. ‘Voor niemand interessant, behalve voor ons’, vertelt Hessel. Dat de camera gestolen is zorgt bij Hessel nog steeds wel eens voor slapeloze nachten. ‘Ik schrik nu, bijna 11 jaar later, soms nog steeds wakker met de gedachte dat ik die camera beter had moeten bewaken. Of dat ik de tas mee had moeten nemen. Maar vlak na een dergelijke bevalling denk je niet helemaal helder meer’.

Oproep via Facebook

Elf jaar geleden besteedde De Telegraaf nog aandacht aan de diefstal, maar de familie De Haan heeft nooit foto’s terug gekregen. Omdat tijden veranderd zijn en via Facebook berichten soms razendsnel zich verspreiden doet Hessel nu een poging om via Facebook alsnog te kijken of het mogelijk is zijn foto’s terug te krijgen. ‘Stel je nu eens voor dat iemand, die indertijd op de één of andere manier onze foto’s in handen heeft gekregen (camera gekocht via via of een ander raar verhaal) het geheugenkaartje nog steeds heeft. Stel je voor dat iemand op de één of andere manier die foto’s heeft bewaard, om welke reden dan ook. Ze zeggen dat de wonderen de wereld niet uit zijn…’ Hessel roept een ieder op zijn oproep te delen, en hij roept mensen op die hem wellicht verder kunnen helpen zich bij hem te melden via een privébericht. In twintig uur tijd is zijn oproep inmiddels bijna 1500 keer gedeeld.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Bijzondere gitaar buitgemaakt bij woninginbraak Stiens
Lees ook:Identiteit dode man bestelbus na publiceren foto’s bekend
Lees ook:Apenheul zoekt Fries gezin
Lees ook:Beeldje van Jezus gestolen uit kerststal Dokkum
Lees ook:Dokkumer snackwagen gestolen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>