‘Jodenzeep’ naar Nederlands Forensisch Instituut

Het stuk ‘Jodenzeep’ dat afgelopen week op Marktplaats werd aangeboden gaat naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag voor onderzoek. Dat meldt de politie. Het onderzoek moet uitsluitsel geven over of er menselijke resten in verwerkt zijn of niet. Over het stuk zeep gaan de verhalen dat er menselijke vet van Joodse mensen in verwerkt is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of dit werkelijk het geval is is onduidelijk. Mocht het zo zijn dat er daadwerkelijk menselijke resten in de zeep verwerkt zijn dan is het aan het Openbaar Ministerie om te kijken of de aanbieder een misdrijf heeft gepleegd door het stuk zeep aan te bieden via internet.

Een inwoner van Dokkum, de heer Teake Visser, bood het stuk zeep aan op Marktplaats. Visser is een verzamelaar van spullen uit de Tweede Wereldoorlog en eigenaar van FrisianMilitariaSellers.com. Het stuk zeep bood hij aan voor 199 euro. Na een tip van de AFVN-Bond van Antifascisten stelde de politie een onderzoek in. De Bond van Antifascisten deed eveneens een aanklacht tegen Visser en Marktplaats.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood op Marktplaats wordt niet vervolgd
Lees ook:Aanklacht tegen Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood via Marktplaats
Lees ook:Geen menselijke resten in tonnetje Ameland
Lees ook:Ton met mogelijk menselijke resten gevonden op Ameland
Lees ook:Heidepieken handelen via Marktplaats het meest van Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>