Aanklacht tegen Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood via Marktplaats

Na een tip van de AFVN-Bond van Antifascisten heeft de politie in Dokkum een stuk zogenoemde ‘Jodenzeep’ in beslag genomen. Dat meldt de AFVN-Bond op haar website. Afgelopen zaterdag werd het stuk zeep op Marktplaats aangeboden voor een bedrag van 199 euro. Degene die de zeep op Marktplaats had gezet is Teake Visser, eigenaar van FrisianMilitariaSellers.com. Het is niet duidelijk hoe hij aan het stuk zeep komt. Hij is niet aangehouden.

Menselijk vet

‘Jodenzeep’ werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s gemaakt met menselijk vet van gevangenen. De politie heeft het stuk zeep nu in onderzoek om te kijken of er daadwerkelijke menselijke resten gebruikt zijn voor de vervaardiging.

Walgelijke uitwassen

De AFVN-Bond van Antifascisten deed maandag melding bij de politie en justitie. Ook werd de advertentie bij Marktplaats gemeld. ‘De handel in nazispullen moet gestopt worden, anders houd je dit soort walgelijke uitwassen. Het feit dat iemand in Dokkum Jodenzeep op Marktplaats kon zetten, is totaal onbegrijpelijk en te gruwelijk voor woorden. Het toelaten van dat soort handel draagt bovendien bij aan acceptatie van nazisme en vreemdelingenhaat’, zegt de voorzitter van de AFVN-Bond.

Aanklachten

De bond heeft vandaag een strafklacht ingediend tegen de heer Visser. Ook werd er een strafklacht ingediend tegen Marktplaats. Momenteel worden er 3000 nazispullen op Marktplaats aangeboden. De bond wil dat al deze spullen van Marktplaats verwijderd worden en door Marktplaats geweerd worden. ‘Nazispullen horen alleen in een museum thuis’, aldus de voorzitter van de bond.

De advertentie zoals die op Marktplaats was te vinden

‘Het is een leugen’

In een reactie op NPO Radio 1 in het programma ‘Dit is de dag‘ liet Visser weten dat hij zelf voordat hij het stuk zeep kocht onderzoek had gedaan naar de herkomst.  ‘Voordat ik de zeep heb gekocht deed ik mijn onderzoek. Het is een grote leugen, een smerig verhaal dat ze verzonnen hebben’.

Bom

Teake Visser kwam eerder negatief in het nieuws toen er bij hem in zijn toenmalige woning in Damwâld groot alarm werd geslagen vanwege een bom. De EOD kwam in 2006 naar Damwâld om de bom te onderzoeken. Dit bleek om een rookoefenbom te gaan, die later bij Rinsumageest tot ontploffing werd gebracht.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:‘Jodenzeep’ naar Nederlands Forensisch Instituut
Lees ook:Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood op Marktplaats wordt niet vervolgd
Lees ook:Eerste Friese kievitsei gevonden maar onbekend waar
Lees ook:Heidepieken handelen via Marktplaats het meest van Friesland
Lees ook:Dood echtpaar gevonden in huis Zandhuizen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Aanklacht tegen Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood via Marktplaats

 1. Westra

  Deze Teake Visser is al veel vaker opgepakt wegens illegale verzamelingen en verboden wapenbezit. Hij is bijzonder hardleers. Visser heeft reeds jaren een Militariahandel en webshop op zijn naam staan, maar staat niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn bedrijf FrisianMilitariaSellers.com? Visser geniet een uitkering, zijn zoveelste overtreding!

    /  
 2. verzamelaar

  Westra wat jij zegt is dus niet waar teake heeft geen uitkering en de heer visser heeft ook een kamer van koophandel nummer
  dus als je wat schrijft moet je het zeker weten

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>