Friese vlag op voorpagina Italiaanse krant na rellen Feyenoord-fans

Plotseling staat dan vandaag de Friese vlag op de voorpagina van de Italiaanse krant Il Tempo. Normaliter is de Friese vlag iets waar men als Fries zijnde trots op is, maar bij het aanschouwen van deze voorpaginafoto kan er niets anders mogelijk zijn dan plaatsvervangende schaamte. Friese Feyenoord-fans werden op de gevoelige plaat vastgelegd op het plein bij de Spaanse trappen in Rome voor of na de wedstrijd tegen AS Roma. Op dit plein braken rellen uit en werden veel architectonische werken vernield. Il Tempo is dan ook niet mild, en kopt met ‘Nederlandse beesten’. Niet bepaald iets om trots op te zijn als Friezen zijnde.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

 

Lees ook:Dokkumer Vlaggencentrale maakt vlag voor medaillewinnaars Sochi
Lees ook:S.C. Heerenveen verliest van sterker AFC Ajax
Lees ook:Dokkumer Vlaggen Centrale maakt vlag voor eerste Koningsdag
Lees ook:Twee personen lopen steekwonden op bij supportersrellen SC Heerenveen en FC Groningen
Lees ook:Halve finale wordt vertoond op Oldehoofsterkerkhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>