Heidepieken handelen via Marktplaats het meest van Friesland

Als je op Marktplaats een advertentie verwijdert krijg je de vraag of je dit item verkocht hebt via Marktplaats of niet. Al deze gegevens worden opgeslagen en daaruit worden zo nu en dan leuke conclusies getrokken. Bijvoorbeeld dat er in Twijzelerheide voor het tweede jaar op rij het allermeest gehandeld wordt van Friesland. Daarmee roept Marktplaats Twijzelerheide uit tot handelshoofdstad van Friesland. Vorig jaar werd Twijzelerheide nog uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland. 28% van de inwoners van dit dorp heeft in de eerste tien maanden van 2014 gehandeld via Marktplaats, en daarmee waren zij in Friesland de actiefste handelaren. Heidepieken handelden met name in Damesschoenen, woonaccessoires en tuin- en terrastoebehoren.

Landelijke handelshoofdstad

Waar Twijzelerheide vorig jaar nog als Nederlands handelshoofdstad 2014 werd uitgeroepen, is er dit jaar landelijk gezien het meest gehandeld in het Groningse Bad Nieuweschans, dat hiermee een jaar lang de titel handelshoofdstad van Nederland mag dragen.

Oudeschoot

Marktplaats kun je ook gebruiken met je smartphone. Ook dit is gemeten waar de activiteit het hoogst lag. In Friesland ging dat om Oudeschoot. Daar gebruikt 52% van de Marktplaatsgebruikers daarvoor de smartphone. In Twijzelerheide is dat 41%.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Aanklacht tegen Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood via Marktplaats
Lees ook:‘Jodenzeep’ naar Nederlands Forensisch Instituut
Lees ook:Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood op Marktplaats wordt niet vervolgd
Lees ook:Gemeente Leeuwarden minst veilig van Friesland
Lees ook:Overnachten in een wijnvat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>