Twee jaar na brand wordt molen Windlust heropend

Een foto van de bouw

Ruim twee jaar na de verwoestende brand op 8 april 2012 wordt komende zaterdag de molen Windlust in Burum heropend. Na de brand was er bijna niets meer over van de molen, inmiddels staat de molen weer midden in het dorp te pronken.

Burgemeester Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. en de kinderen van basisschool ‘Op de Hoogte’ zullen de molen feestelijk heropenen. Een ieder die de molen een warm hart toedraagt is hierbij welkom. Vanaf 10.00 uur staat er koffie en oranjekoek klaar. Om 10.30 is de officiële opening. Burumers zullen daarbij samen met het shantykoor een speciaal voor deze dag geschreven molenlied zingen. Ook de brassband Advendo zal hierbij zorgen voor muziek. Aansluitend wordt het boek over Windlust, geschreven door Warner B. Banga en Gijs van Reeuwijk, gepresenteerd.

Na de opening verzorgen de molenaars tot 16.00 uur rondleidingen in de molen. Omdat er heel veel mensen worden verwacht en er maar beperkte ruimte is is het mogelijk dat niet iedereen aan de beurt komt. Op zaterdag 13 september, de Friese molendag, is er een herkansing voor degenen die niet aan de beurt zijn geweest.

Op het terrein naast de molen is er van alles te doen. Behalve uitleg over gerst en gort, en graan en meel, zijn er oude trekkers, een poffertjeskraam en een springkussen voor de kinderen. Ook is er tegen een kleine vergoeding soep en broodjes te krijgen.
Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Molen Windlust Burum heropend
Lees ook:Windlust Burum start petitie voor behoud monumentenstatus
Lees ook:Nationale Molendag; bekijk heropbouw molen Windlust Burum
Lees ook:Kap op molen Windlust gehesen
Lees ook:Groen licht voor herbouw molen Windlust Burum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>