Warmterecords gebroken in Friesland

Volgens weerhistoricus Klaas Ybema zijn gisteren overal in de provincie warmterecords gebroken. Dat meldt Omrop Fryslân. Het waddeneiland Vlieland haalde maar liefst 32 graden Celsius, goed voor de hoogste temperatuur van de laatste 25 jaar. Lauwersoog haalde 34,2 graden, en dat is de hoogste temperatuur ooit gemeten hier aan de kust. Afgelopen nacht werd er nog een record verbroken. De temperatuur op de vliegbasis van Leeuwarden haalde ‘s nachts om 24.00 uur maar liefst 27 graden Celcius.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Schaatspret lijkt maar kort aan te houden
Lees ook:Serious Record in volle gang, op naar een wereldrecord
Lees ook:Bart Helmholt wint in Burgum met op-één-na verste sprong ooit
Lees ook:Veel activiteiten in Friesland tijdens Nacht van de Nacht
Lees ook:Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>