Geen schepje bij je in Smallingerland? 90 euro boete!

Het is misschien wel één van de grootste ergernissen binnen de bebouwde kom: hondenpoep. Al decennia lang zitten gemeentes met dit probleem in hun maag, want hoe pak je hondenpoepoverlast aan? In Smallingerland zijn ze hondenpoep zat, en zetten ze zwaarder geschut in: boetes. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Hondenbezitters moeten voortaan aan kunnen tonen dat zij een zakje, een schepje of een hondenpoepgrijper bij zich hebben, anders krijgen zij een boete van maar liefst 90 euro. Wie er op betrapt wordt de stront van hun trouwe viervoeter niet op te ruimen krijgt een nog hogere boete: 140 euro.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:237.500 euro verdeeld in Leeuwarden met Postcode Loterij
Lees ook:Jopie Huismanmuseum krijgt drie ton
Lees ook:Politie Fryslân niet blij met nep-agent
Lees ook:40-jarig jubileum Strontrace Workum
Lees ook:PostcodeStraatprijs valt in Terband

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>