Eerste kievitsei gevonden in de buurt van Wolvega

Het eerste Friese kievitsei van 2014 is gevonden! Geert Mooi uit Nijetrijne was de gelukkige vinder van het eerste ei. Hij vond het ei om 11.34 in een maïsperceel aan de Lindedijk, welke nog net in Friesland ligt. Even verderop was het het eerste ei van Overijssel geweest. Geert Mooi voldeed aan alle eisen die de Bond van Friese Vogelwachten voorschrijft om officieel vinder te mogen zijn van het eerste ei. Hij beschikt over de juiste papieren en de vogelwachtpas. Het ei is eveneens goedgekeurd; deze bleek bij een proef vers te zijn.

De aanbieding van het ei aan Commissaris van de Koning John Jorritsma vindt morgenochtend plaats om 9.00 uur op het Provinsjehûs in Leeuwarden. Geert Mooi zal daar de Sulveren Ljip en 15 euro vindersloon ontvangen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Eerste kievitsei van Friesland gevonden
Lees ook:Eerste Friese kievitsei gevonden maar onbekend waar
Lees ook:Vinder eerste kievitsei vindt weer een eerste ei
Lees ook:Burgemeester Bilker gaat derde termijn in
Lees ook:Skûtsjes uit Drachten, Joure en Langweer naar kroning Willem-Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>