Grote militaire oefening in Friesland

De Landmacht en de Marechaussee zal de komende tien dagen een grote oefening houden tussen Harlingen en Drachten. De oefening heeft de naam ‘Dutch Bison’ meegekregen. Er zullen maar liefst 1300 militairen met in totaal 300 voertuigen meedoen aan de oefening. In Harlingen is een standplaats voor Dutch Bison.

Friesland is de komende tien dagen het fictieve ‘Frieningen’. De militairen vormen een stabilisatiemacht, welke Frieningen moet bevrijden van ‘Grosland’. Tussen strijders van Grosland en Frieningen kan het komen tot ‘schotenwisselingen’. Om de oefening zo realistische mogelijk te laten verlopen wordt de oefening uitgevoerd tussen de mensen. In dorpen en steden lopen de militairen patrouilles en er zullen bijvoorbeeld verkeerssluizen in scène worden gezet waarbij de militairen leren hoe zij auto’s moeten doorzoeken. Defensie vraagt inwoners van Friesland mee te werken aan deze oefening. Deelname is echter vrijwillig.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Photo credit: Nationaal Archief / Foter

Lees ook:Week lang militaire oefening in Noordoost Friesland
Lees ook:Militaire oefening in Lauwersmeergebied van 21-25 september
Lees ook:Internationale oefening Frisian Flag van start
Lees ook:Epke Zonderland tevreden over optreden koningsvaart
Lees ook:53e editie Harlinger Visserijdagen van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>