Friesch Dagblad voor 1 euro verkocht aan NDC

Het klinkt in mijn oren een beetje vreemd; afgelopen donderdag werden de medewerkers van de NDC Mediagroep ingelicht over de toekomstplannen van het bedrijf en kregen tientallen mensen te horen dat zij boventallig waren verklaard. Het bedrijf heeft met een flinke schuld en moet flink bezuinigen. En nu komt gisteren het bericht dat de NDC het Friesch Dagblad heeft overgenomen, voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Het Friesch Dagblad, de laatste zelfstandige krant van Friesland ,kon het hoofd maar moeilijk boven water houden. Door dalende advertentie-inkomsten en dalende abonnees verkeerden zij in zwaar weer. Onlangs werd er nog een inzamelactie gestart om geld op te halen voor de krant. Hierbij werd 350.000 euro opgehaald, veel minder dan de gehoopte 1 miljoen. De inzamelactie blijft nog wel een tijdje doorgaan.

Het is de bedoeling dat het Friesch Dagblad binnen de NDC dezelfde positie gaat krijgen als de Leeuwarder Courant. Er komt één centrale redactie, met elk een eigen titelredactie.

Met de overname blijkt dat ook bij het Friesch Dagblad gesaneerd moet worden wil men de krant rendabel kunnen houden.

Ik ben benieuwd wat de toekomst brengen zal voor zowel de Leeuwarder Courant als het Friesch Dagblad.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en FacebookPhoto credit: Hindrik S / Foter.com / CC BY-NC-SA

Lees ook:FD en LC vanaf vandaag ochtendkranten
Lees ook:Weer ontslaggolf bij NDC Mediagroep
Lees ook:LC en FD worden ochtendkranten
Lees ook:NDC schrapt 250 banen
Lees ook:Friesch Dagblad enige Nederlandse krant met groeiend aantal abonnees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>