Vaarverbod op Friese wateren

rabasz / Foter.com / CC BY-NC-ND

Op de Friese wateren geldt vanaf dinsdagavond een vaarverbod. Dit is besloten door de provincie Fryslân om de ijsgroei te bevorderen. Alleen op het Prinses Margrietkanaal, het van Harinxmakanaal en op de vaarroute van Drachten naar Heerenveen mag er gevaren worden. Dit zijn de belangrijkste vaarroutes in Friesland.

Mocht de vorst doorzetten kan de provincie besluiten ook de vaarroutes die nu nog open zijn voor vaarverkeer te sluiten. Ook het Waterschap Friesland zet zijn beste beentje voor om de groei natuurijs te bevorderen. Vanavond zijn de eerste sluizen dicht gezet. Later in de week volgen de poldergemalen.

De omstandigheden voor de groei van natuurijs zijn gunstig. Het waait amper en er is bijna geen neerslag gevallen in de laatste dagen. De eerste schaatsers hebben al een aantal baantjes kunnen trekken op de Ryptsjerksterpolder bij Ryptsjerk.

Bron: Omrop Fryslân

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Gemeente Súdwest-Fryslân wil bruggeld afschaffen
Lees ook:Geen ontheffing voor aaisikers dit jaar
Lees ook:Gladheid nog niet voorbij in Friesland
Lees ook:Het Friese paard centraal in vijfdelige documentaire ‘It Swarte Goud’
Lees ook:Filmpje om Friesland uit te leggen aan buitenlanders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>