Insecten in oliebollen grote financiële strop voor brassband

Een grote financiële strop voor de brassband uit Wirdum. Om hun clubkas te spekken gaat de brassband al jarenlang voor oud en nieuw bij de deuren langs om oliebollen te verkopen. Dit jaar werden er insecten ontdekt in de oliebollen. De oliebollen die de brassband verkoopt waren ingekocht bij een professionele bakkerij.

De brassband laat nu in samenwerking met de bakkerij onderzoeken waar de beestjes vandaan kwamen. Het gaat mogelijk om meelkevers of meelwormen. De brassband had al zo’n 4500 oliebollen verkocht toen de eerste klachten binnenkwamen. De leden van de brassband hadden ook zelf al gegeten van de oliebollen en niets vreemds opgemerkt. Ook zijn er geen meldingen binnengekomen van ziekteklachten.

Inwoners van Wirdum kunnen nu de lege oliebollenzak inleveren en zo hun geld terug krijgen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Brassband Wirdum verkoopt oliebollen met lieveheersbeestjes
Lees ook:Oliebollenmeel Wirdum was over datum
Lees ook:Beste oliebollen van Friesland opnieuw bij Bakkerij Vliegendehond Wolvega – maar zakt wel uit de top 10
Lees ook:Bakkerij Vliegendehond Wolvega bakt opnieuw lekkerste oliebol van Friesland
Lees ook:Beste oliebollenbakker van Friesland getroffen door inbraak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>