Oude busstation Drachten wordt winkelcentrum

De schop gaat er in! Jarenlang was het oude busstation in Drachten aan de Stationsweg een doorn in het oog voor omwonenden en winkelend publiek voor het winkelcentrum Noorderpoort nabij. De gemeente Smallingerland is met projectontwikkelaar de Haan uit Stadskanaal overeengekomen dat op de plaats waar nu nog het oude busstation staat in de toekomst een nieuw winkelcentrum komt.

Jumbo gaat verhuizen

Sinds 2009 wordt het busstation niet meer gebruikt. Het nieuwe winkelcentrum dat op deze plaats gebouwd gaat worden gaat een oppervlakte van zo’n 3300 vierkante meter beslaan. De Jumbo, nu gevestigd in winkelcentrum Noorderpoort, gaat verhuizen naar de nieuwe locatie waardoor het een groter winkeloppervlakte zal krijgen.

Dienstverlening

Op de eerste verdieping komt bovendien zo’n 900 vierkante meter aan bedrijfsruimte voor dienstverlenende bedrijven. Hier zullen bijvoorbeeld kappers, sportscholen en andere bedrijven zich vestigen.

152 nieuwe parkeerplaatsen

Om het voor de shoppers extra aangenaam te maken zullen er eveneens 152 nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Voor de toekomst is het ook nog mogelijk dat er nieuwe starterswoningen gebouwd zullen worden. Hierover heeft projectontwikkelaar de Haan echter nog geen plannen.

Volgende week wordt er voor omwonenden een bijeenkomst georganiseerd waarin de gemeente Smallingerland haar plannen aan de omwonenden presenteert.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Friezen negatief over de arbeidsmarkt
Lees ook:Er komt een Zara in het pand van V&D in Leeuwarden
Lees ook:Er komt een noodopvang voor vluchtelingen in het WTC in Leeuwarden
Lees ook:Uittip 29 augustus: Gondelvaart Aldeboarn
Lees ook:Plannen voor nieuw Cambuurstadion bij WTC Expo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>