Bijzondere maanvis gevangen bij Ameland

Een bijzondere vangst vandaag bij het Waddeneiland Ameland. Een 80 centimeter grote maanvis werd door een inwoner van Ameland gevangen uit de Noordzee in een boodschappentas. Omdat de man dacht dat hij wel eens een bijzondere vangst zou kunnen hebben gedaan nam hij direct contact op met het natuurmuseum. 

Het is bijzonder dat er een maanvis is gevangen bij Ameland. De vis komt normaliter voornamelijk voor in warmere zones, zoals bijvoorbeeld in de Atlantische Oceaan. Dode maanvissen worden vaker gevonden in Nederland, deze spoelen dan aan op de stranden. Twee jaar geleden werd er ook een maanvis gevonden, dit dier was destijds gewond en is verzorgd door Sealife in Scheveningen.

De maanvis van Ameland is een klein exemplaar. Maanvissen kunnen wel vier meter groot worden. Het Natuurmuseum Ameland is momenteel bezig een voedselprogramma voor het dier samen te stellen. Voorlopig blijft het dier in het aquarium van het museum.

 

Lees ook:Al 25.000 bezoekers voor Animal Inside Out in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Poes uit Leeuwarden reist met bus van Groningen naar Assen
Lees ook:In eerste weekend al 1200 bezoekers voor Animal Inside Out
Lees ook:Twee dolfijnen aangespoeld op Amelander strand
Lees ook:Kunstmaand Ameland van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>