Provincie maakt fouten bij 350 onteigeningsverzoeken

Provincie Fryslân moet 350 verzoeken van de 380 tot het onteigenen van grond van particulieren en Staatsbosbeheer opnieuw indienen. Deze verzoeken moeten ingewilligd worden voor de aanleg van de Centrale As. Volgens De Kroon en de Raad van State deed de provincie niet een tijdig bod en gaf het grondeigenaren niet genoeg tijd om te reageren op de biedingen. Ook is het voorgekomen dat de Provincie een bod deed en dit later weer introk waardoor grondeigenaren nog minder tijd kregen om te reageren.

Boerenbedrijven

In sommige gevallen ging het zelfs om een compleet boerenbedrijf dat opgedoekt moest worden voor de aanleg van de Centrale As. De Provincie Fryslân verwacht dat het opnieuw indienen van de onteigeningsprocedures snel kan gaan, aangezien er al heel veel voorwerk is gedaan.

Wat ging er mis?

Wat er precies fout is gegaan is niet helemaal duidelijk. Woordvoerster Else van der Meer tegen Binnenlandsbestuur.nl: ‘We dachten zorgvuldig gehandeld te hebben, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. In overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu kijken we hoe we de fouten kunnen herstellen. Het komt erop neer dat we voor de afgewezen verzoeken de onteigeningprocedure geheel over moeten doen.’

Aanleg van de weg

Ondanks de fouten die er zijn gemaakt is de verwachting dat het opnieuw indienen van de verzoeken geen vertraging op zal leveren voor de aanleg van de Centrale As. Er wordt een begin gemaakt aan de weg bij Garijp, en in die omgeving spelen geen onteigeningskwesties.

 

Lees ook:Groenlinks maakt geen vrienden in Drachten en Dokkum
Lees ook:Fedde Dijkstra winnaar van Grut Frysk Diktee
Lees ook:De Centrale As waarschijnlijk pas jaar later klaar
Lees ook:Friesland wil niet samengevoegd worden met Groningen en Drenthe
Lees ook:Burgumer bejaarden mogen geen vetbollen meer ophangen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>