Noorderlicht krijgt subsidie van 200.000 toegewezen

Goed nieuws voor Noorderlicht! Vorige week ontving de organisatie van de fotomanifestatie een brief van staatssecretaris Zijlstra met daarin de toezegging voor een subsidie van 200.000 euro. Dat betekent dat Noorderlicht voor de komende vier jaar verzekerd is dat de fotomanifestatie in de basisinfrastructuur (BIS) van het Rijk blijft en in die tijd subsidie krijgt.

De dreigende sluiting van Noorderlicht is daarmee voorlopig van de baan. Noorderlicht ziet nog wel een gat van maar liefst 300.000 euro in de begroting, maar heeft goede hoop hier in de toekomst invulling aan te kunnen geven. Het gat in de begroting zal wel gevolgen hebben voor de kwaliteit en inhoud van het programma.

Noorderlicht exposeert om het jaar afwisselend in Groningen en Leeuwarden.

Lees ook:Subsidie van de noordelijke provincies voor vijf culturele instellingen
Lees ook:Opbrengst SamenLoop voor Hoop Dongeradeel: 41.725,31 euro
Lees ook:Fotomanifestatie in Leeuwarder binnenstad in kader van Friese popcultuur
Lees ook:Samenloop voor Hoop Dongeradeel zoekt deelnemers voor 12 en 13 juni
Lees ook:Organisatie Paardendagen krijgt subsidie voor evenemententerrein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>