Meeste regionale nieuwssites in Friesland

Als je een graag op de hoogte wilt blijven van regionaal en lokaal nieuws zit je in Friesland goed. In het Noorden zijn namelijk de meeste regionale nieuwssites. Friesland heeft per gemeente gemiddeld maar liefst 9,8 nieuwssites. In Limburg zijn er gemiddeld slechts 4,5 per gemeente.

Stimuleringsfonds voor de Pers

Het onderzoek waar dit uit blijkt is uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Pers met medewerking van NU.nl. Alleen de regionale websites die eigen nieuws brengen zijn hier bij meegeteld, websites die alleen aggregeren zijn niet meegeteld.

De meeste

Inwoners van de gemeente Hardenberg in Overijssel hebben maar liefst 18 websites tot hun beschikking en daarmee hebben zij de meeste websites van heel Nederland.

Favorieten

Een aantal van de websites die bij ons favoriet zijn:

Waldnet: Deze website brengt niet alleen nieuws, hier kan je ook zelf nieuws brengen door middel van het posten van Wâldkykjes. Er is een uitgebreide uitgaansagenda en ook voor vraag en aanbod kun je hier terecht.

RTV-nof: De website van de regionale omroep Noord-Oost Friesland.

Suksawat: Suksawat is onderdeel van de NDC-Mediagroep en brengt op bloggiaanse stijl nieuws en opinie uit Leeuwarden en omgeving.

 

 

Lees ook:Omrop Fryslân definitief niet meer zelfstandig
Lees ook:Elfstedentocht per Stand Up Paddle van start
Lees ook:Veel activiteiten in Friesland tijdens Nacht van de Nacht
Lees ook:Twaalf nieuwe websites met .FRL
Lees ook:Boonstra Transport Haulerwijk heeft wereldprimeur met 44 tons elektrische vrachtwagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>