Leeuwarder Bos afgesloten wegens afknappende takken

Wandelaars kunnen de komende tijd niet terecht in het Leeuwarder Bos. Delen van het bos worden afgesloten voor bezoekers omdat een groot aantal bomen zodanig is aangetast dat wandelaars groot gevaar lopen wanneer zij zich in het bos bevinden. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Met name de populieren in het bos zijn behoorlijk aangetast.

De schade aan de bomen in het bos is al veroorzaakt in het najaar van 2013, toen er een grote storm over Nederland raasde en er ook in Friesland een hoop schade werd gemeld. Afgelopen zomer raasde er opnieuw een grote storm over Friesland die wederom veel schade veroorzaakte. De gemeente vindt dat het wegens afknappende bomen en takken niet meer verantwoord is om in het bos te wandelen. De komende weken gaan specialisten aan de slag om de het bos weer veilig te maken.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Schade van de storm in 2013 – ter illustratie

Lees ook:Flink wat stormschade in Friesland
Lees ook:Flinke stormschade in Friesland
Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Kom vandaag niet in de bossen’
Lees ook:Bossen in Lauwersmeergebied tijdelijk verboden terrein
Lees ook:Storm lijkt mee te vallen in Friesland, toch veel maatregelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>