Sjongfestival foar bern gewonnen door Ds. Hasperskoalle uit Akkrum

Het Sjongfestival foar bern 2016 heeft een winnaar! De Ds. Hasperskoalle uit Akkrum is vanavond in de finale als winnaar uit de bus gekomen. De school gaat er met de gouden microfoon vandoor. Het liedje ‘Ien en ien’ gaf de jury kippenvel. ‘Het pakt je. Alles klopt.’ De school It Finster uit Workum won de tekstprijs, de prijs voor het beste zelfgeschreven nummer. De finale vond vanavond plaats in de Lawei in Drachten. Acht scholen traden op voor de jury bestaande uit Krijn Jacob Dijkstra (bekend van het duo: ‘Die Twa’), Janneke Brakels (zangeres en geeft zangles) en Rodney Elzer (bekend van ‘The Voice of Holland en zangcoach). De presentatie van de finale was in handen van Raynaud Ritsma en Geartsje de Vries.

De winnende school ging, naast de gouden microfoon, naar huis met de wisselbokaal: de ‘Karin de Jong-prijs’. De tweede prijs, de zilveren microfoon, is gewonnen door De Balsemyn uit Eastermar met het liedje ‘De merke’. De bronzen microfoon is gewonnen door It Klimmerblêd uit St. Nicolaasga met het liedje ‘Dyn talint is ús gelok’.

Het Sjongfestival foar bern wordt een keer in de twee jaar georganiseerd en is een initiatief van Cedin, Afûk, Keunstwurk en Omrop Fryslân. Aan het Sjongfestival foar bern kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Friesland meedoen.

Foto: Pieter de Vries, Cedin.

Lees ook:Dit zijn de finalisten voor het ‘Sjongfestival foar bern 2016′
Lees ook:Buurtvereniging De Bining wint Gondelvaart op Wielen Drogeham
Lees ook:Hea wint prijs voor reportage ‘de lêste fytser’
Lees ook:Sofia Nero wint voorronde Kleine Prijs van Fryslân
Lees ook:Friesland is een miljonair rijker dankzij Staatsloterij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>