Finale van Liet 2015 wordt uitgezonden in Noardewyn Live

Aankomende vrijdag 18 september staat Noardewyn Live helemaal in het teken van de finale van Liet 2015, het jaarlijkse festival voor Friese muziek. Van 13.00 tot 16.00 zullen de finalisten hun lied laten horen. Noardewyn Live wordt uitgezonden op radio en televisie en is ook te volgen via internet en de Omrop-app.

De uitzending staat volledig in het teken van het 25-jarig bestaan van de Stichting Liet ’91 die elk jaar het Friese songfestival organiseert. Het bestuur heeft een tijd aan een vernieuwend concept gewerkt, waarin ook naar de wijze van presenteren werd gekeken. Dat heeft ook met zich meegebracht dat er dit jaar voor gekozen is om de finale te verschuiven naar september én om het in Noardewyn Live te houden. Aan het einde van het programma zal de winnaar bekend worden gemaakt door de vakjury. De winnaar is verzekerd van een finaleplek in Liet Internationaal dat dit jaar in Udine (Italië) plaatsvindt.

In de uitzending zal er veel aandacht voor de finalisten zijn waarbij zij de mogelijkheid krijgen om zichzelf te presenteren. Eén van de finalisten, Jetz, heeft zichzelf teruggetrokken uit de strijd om de winnaar van Liet 2015 te worden.

De finalisten:
Jantsje Procee – Foar de Stilte
Marit & Nigel – Libbenstier
Twa Span – Bliuw hjir
Anno Nu! – Foarút
Kreas – Sintsje
Marrit de Vries – Myn heitelân
Nocht – Dyn wrâld
Tjitte – Rûntsje rinne
Ynte Hettema – Kuierje troch de stêd fan myn jeugd

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018
Lees ook:Sjongfestival foar bern gewonnen door Ds. Hasperskoalle uit Akkrum
Lees ook:Gerrie Dantuma finalist in The Voice of Holland
Lees ook:Gaat de beker naar Harkema? Volg de wedstrijd live op radio en tv
Lees ook:Fryslân DOK van 6 september in teken van Eelke Lok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>