Iris Kroes doet open sollicitatie voor deelname Songfestival 2016

Zangeres en harpiste Iris Kroes heeft zichzelf een bijzonder doel gesteld: binnen drie jaar wil zij op het Eurovisie Songfestival staan. Lukt dit niet voor Nederland, dan mag het wat haar betreft ook voor een ander land zijn. Dat laat Iris weten op de blog op haar eigen website.

Iris wil meedoen aan het Songfestival

‘Wat ik mij afvraag; Gaat Nederland alleen nog maar de ‘grote’ artiesten sturen? Ik vind dat onwijs jammer want ik wil namelijk OOK meedoen aan het Songfestival!! ZO, dat hoge woord is eruit. Met mijn harp, een klein ‘Irisliedje’? Ik zie het helemaal zitten!’ laat Iris weten, waarna zij haar doel toelicht: ‘Mijn doel is om binnen nu en drie jaar deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival! Mocht Nederland besluiten om alleen nog maar de állergrootste artiesten te sturen en niet de ‘kleinere namen’, dan ben ik ook bereid om voor een ander land uit te komen. Nu hoor ik je denken; ‘Zorg dan maar dat je eerst zelf bij de allergrootsten hoort’, wat natuurlijk een logische en terechte gedachte is.’

De hits moeten nog geschreven

Iris vertelt vervolgens dat er hard wordt gewerkt aan het ‘worden van een grote naam’, al gaat dat volgens Iris niet altijd even makkelijk. ‘Liedjes schrijven, weer lekker touren door de theaters in Nederland, concertjes organiseren, shows voor buitenlanders, het gebeurt allemaal en daar geniet ik super van, maar de ‘hits’ moeten nog geschreven worden, of wellicht heb ik ze al geschreven, who knows?’

Het liefst uitkomen voor Nederland

Uitkomen voor Nederland bij het Eurovisie Songfestival is hetgeen wat Iris het liefst zou doen, maar zij schat die kans vrij klein in. ‘Ik schat die kans vrij klein als de organisatie deze lijn qua artiesten voortzet en ze niet de moeite neemt om het gesprek aan te gaan met plannen wat ik met mijn harp allemaal zou kunnen betekenen voor Nederland’, aldus Iris. ‘Maar Iris Kroes op het songfestival voor Zwitserland, Malta of België? Klinkt ook best leuk toch?’

‘Ik ben er al twee jaar klaar voor’

Als laatste vraagt Iris van haar fans om hun steun. ‘Met betrekking tot de mooie muzikale dingen die ik allemaal doe en heb gedaan hoop ik dat jullie mij door dik en dun blijven steunen en volgen in die drie jaar richting het Songfestival. Het mag wat mij betreft ook volgend jaar al hoor, ik ben er al twee jaar klaar voor’, sluit Iris af met een knipoog.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Iris Kroes doet mee aan Grote Kerstshow
Lees ook:Iris Kroes werkt aan kerst-cd
Lees ook:Iris Kroes maakt fietsliedje voor Drentse campagne ‘Op Fietse’
Lees ook:Lekkere ‘Iris-liedjes’ op album First
Lees ook:TBS van Sietske H. moet met jaar worden verlengd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>