Zieke 16-jarige neemt duet op met Syb van der Ploeg

De 16-jarige Hanneke Vulperhorst heeft met Syb van der Ploeg het nummer ‘Net als jij’ opgenomen. Met het lied vraagt Hanneke aandacht voor zieke kinderen en wil ze bereiken dat er naar zieke kinderen net zo wordt gekeken als naar gezonde kinderen.

Hanneke wordt al vier jaar  lang behandeld. Ze heeft een hersentumor en onderging operaties, bestralingen en chemokuren. In de clip van het nummer ‘Net als jij’ is een lange kralenketting te zien. Zieke kinderen krijgen per behandeling een kraal. Daarmee kunnen ze hun eigen ‘kanjerketting’ rijgen. Die van Hanneke is inmiddels 7,5 meter lang.

Het initiatief voor het nummer ‘Net als jij’ kwam van songwriter Robert Dorn. Hij hoorde over hoe Hanneke buitengesloten was bij de muziekvereniging waar zij lid van was. ‘Het dieptepunt kwam toen ik uit het showmuziekkorps werd gezet dat mijn opa ooit mede heeft opgericht. Ik zat al van kinds af aan bij die vereniging. Mijn ouders hebben elkaar daar leren kennen. Twee dagen voor een belangrijk concours kreeg ik de boodschap dat ik niet meer mee mocht spelen. De overige leden vonden het blijkbaar te moeilijk om te gaan met iemand die zo ziek was als ik’, vertelt Hanneke daarover aan de Telegraaf.

Robert Dorn schreef het nummer ‘Net als jij’, waarvan hij vanaf het begin af aan van wist dat deze door Hanneke zelf gezongen moest worden. Hanneke kwam vervolgens op het idee om Syb van der Ploeg te vragen voor het duet. Hanneke rijdt al jaren met de dochter van Syb van der Ploeg paard. Syb van der Ploeg zei direct ja toen hij gevraagd werd. Hij had op een benefietavond voor Make-A-Wish al eens eerder samen met Hanneke gezongen.

Het nummer ‘Net als jij’ is vandaag officieel gelanceerd in iTunes. De gehele opbrengst van de single gaat naar Make-A-Wish.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Syb van der Ploeg getrouwd op Oudejaarsdag
Lees ook:Syb van der Ploeg treedt op op stations voor straatkinderen Uganda
Lees ook:Gerrie Dantuma finalist in The Voice of Holland
Lees ook:Zangeres Twarres maakt duet met Johannes Rypma
Lees ook:Feest wegens Bear Boeloe’s twintigste verjaardag

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zieke 16-jarige neemt duet op met Syb van der Ploeg

 1. Siska

  Kippevel!!

    /  
 2. Geertje

  Wat een mooi lied, kippenvel moment. Siep moai dasto dit mei Hannene songen hast!!!

    /  
 3. Petra

  Wat kwam dit nummer binnen. Geweldig syb en hanneke.

    /  
 4. nelie

  ik heb mijn haar er afgeknipt voor stichting haarwens!! en ik vind het vreselijk dat je uit het muziekkorps bent gezet ik heb echt kippenvel van dit nummer
  groetjes Nelie Hiemstra (11 jaar)

    /  
 5. Jannie

  Super mooi nummer, mijn dochter gaat in september fietsen voor kanker in Frankrijk.

    /  
 6. Byong ten Winkel

  een heel mooi nummer, hier krijg je kippevel van

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>