Elske DeWall haalt eerste top 10-notering

Het nummer ‘Geef mij een naam’ van Elske DeWall en de 3JS in de hoogste binnenkomer in de Single top 100 deze week. Het nummer is nieuw binnengekomen op nummer 9 in de top 100, en is daarmee de eerste top 10-notering voor Elske DeWall.

Terre des Hommes

Het prachtige duet van de 3JS en Elske DeWall is een muzikaal statement voor de Stichting Terre des Hommes, waar de 3 J’s ambassadeurs voor zijn. Na het optreden in De Wereld Draait Door kwam het nummer direct in de iTunes top 20 terecht, en nu dus ook een hoge notering in de Single top 100.

Twee albums voor Elske

Elske DeWall timmert al enkele jaren flink aan de weg, maar een top 10 notering bleef vooralsnog uit. De van oorspong Feanwâldense heeft inmiddels twee albums uitgebracht, Balloon over Paris en Brave.

De weg naar succes

Vier jaar geleden mocht ik Elske interviewen voor de jongerenwebsite van de Afûk (deze website bestaat inmiddels niet meer). De aanleiding voor het interview was toen haar eerste platencontract. Destijds gaf Elske al aan dat een platencontract niet een garantie voor succes met zich meebracht. ‘Dan zou ik lekker achterover kunnen gaan zitten en dan komt het allemaal vanzelf wel, maar nee, het is gewoon keihard werken.’ Nu vier jaar later laat de top 10-notering en de twee prachtige albums zien dat ze ook daadwerkelijk keihard gewerkt heeft. Ik hoop dat er nog vele top 10-noteringen en albums mogen komen!

Video op Youtube

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Die Twa op nummer 1 in Fryske Top 100
Lees ook:Beste oliebollen van Friesland opnieuw bij Bakkerij Vliegendehond Wolvega – maar zakt wel uit de top 10
Lees ook:Nieuwe CD Elske DeWall Velvet Soldier in première
Lees ook:Elske DeWall moeder geworden van Herre
Lees ook:Elske DeWall nomineert Jan Dulles van de 3J’s voor #IceBucketChallenge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>