Friese wietteler krijgt geen straf in hoger beroep

De 66-jarige Doede de Jong uit Appelscha voert al jarenlang een strijd met justitie over wietteelt en het gedoogbeleid van de verkoop van wiet in coffeeshops. De Jong is van mening dat als de verkoop van wiet vanuit coffeeshops gedoogd wordt, ook de teelt van wiet legaal moet zijn. Bovendien kweekt De Jong biologisch, zonder het gebruik van chemische middelen. De stroom die hij gebruikt tapt hij niet illegaal af en hij draagt belasting af over zijn inkomsten. Vandaag gold er een hoger beroep tegen de wietkweker. In dit hoger beroep werd door de rechters bepaald dat wat De Jong doet wel degelijk strafbaar is, maar dat hij niet wordt vervolgd voor wat hij doet. Er was een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en daar bovenop een taakstraf geëist. De rechtbank gaf hem een gerechtelijk pardon.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>