TBS van Sietske H. moet met jaar worden verlengd

Het is één van de meest geruchtmakende zaken in Friesland van de afgelopen jaren. Sietske H. uit Nij Beets bracht tussen 2003 en 2009 vier baby’s om het leven. De zwangerschappen hield zij verborgen voor haar omgeving. De babylijkjes werden gevonden in koffers op de zolderkamer van het ouderlijk huis van Sietske H. Sietske H. werd in 2012 veroordeeld tot drie jaar cel en tbs.

De Leeuwarder Courant berichtte vandaag dat zowel Sietske H., haar advocaat, de tbs-kliniek in Utrecht en de officier van justitie Eelco Jepkema pleiten voor een verlenging van de tbs met een jaar. Volgens alle partijen gaat de behandeling voorspoedig, maar is Sietske H. er nog niet klaar voor om weer de maatschappij in te gaan. De kans op herhaling acht men echter allemaal klein. Op 29 oktober doet de rechtbank in Leeuwarden uitspraak.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:De Centrale As waarschijnlijk pas jaar later klaar
Lees ook:Nieuw Cambuur-stadion moet over vijf jaar klaar
Lees ook:Elske DeWall overhandigt cheque van 3600 euro aan Stichting Vrienden van Jonah
Lees ook:DNA van 6600 mannen in zaak Vaatstra vernietigd
Lees ook:Sint Jacobiparochie zet zich massaal in voor zieke Emma (3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>