Ameland wil kunstobject van de Kunstmaand houden

In november vindt op Ameland traditioneel de Kunstmaand Ameland plaats. Deze kunstmaand trekt al jarenlang duizenden bezoekers naar het Waddeneiland, die lezingen bijwonen, workshops volgen en de kunstwerken van de exposanten bewonderen. Deze kunstwerken staan vaak in een zeer natuurlijk decor, bijvoorbeeld in de duinen of op het strand. Eén van de kunstwerken van de afgelopen novembermaand viel zo in de smaak bij de Amelanders dat er inmiddels een actie gaande is om het kunstobject te houden. Dat meldt Omrop Fryslân. Een meters hoge kunsthaas, die bij de vuurtoren staat, was een ware trekpleister waar veel bezoekers van het eiland mee op de foto gingen. Voor de haas is een bedrag van 25.000 euro nodig. Om uit te zoeken of er meer draagvlak is onder de eilanders is er een handtekeningenactie gaande.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Kunstmaand Ameland van start
Lees ook:Traditionele Kunstmaand Ameland van start
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Ameland
Lees ook:Trouwen op Ameland wordt goedkoper
Lees ook:Ameland ontdekken op een elektrische scooter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>