Kunstenaar Henk Hofstra zorgt weer voor ophef in Drachten

Project Drachtstervaart Henk Hofstra 2007

De laatste jaren kwam kunstenaar Henk Hofstra geregeld in het nieuws met zijn immense kunstprojecten. Met name het project ‘Drachtstervaart’ in 2007, waarbij de kunstenaar een complete weg in Drachten – waar eerder de Drachtstervaart had gelegen – blauw verfde, zorgde voor een hoop ophef in Drachten. Het was niet eens zozeer de blauwe weg die voor ophef zorgde, maar de auto waarvan het leek alsof deze kopje onder ging in het ‘water’. Later kreeg Hofstra nog ruime aandacht voor zijn spiegeleieren in Leeuwarden en de rode spinnen in Drachten ter promotie van Theater De Lawei.

Ophef om rode pop

Een nieuw kunstwerk van Hofstra zorgt nu wederom voor ophef in Drachten. Boven op Café Markzicht staat een knalrode pop die een dienblad draagt met daarop een hoofd. Zowel op straat als op social media zorgt de pop voor ophef, omdat de pop aan de onthoofdingen van Islamitische Staat doet denken. Onder andere voormalig burgemeester van Achtkarspelen en Tynaarlo Piet Adema zegt met dergelijke kunst niet trots te zijn om inwoner van Drachten te zijn.

Hofstra zelf laat de Leeuwarder Courant weten niet onder de indruk te zijn van de ophef. Hij noemt het goed dat mensen kunst confronterend vinden en zegt dat wanneer kunst mensen koud laat je er minder aan hebt.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Rode poppen van kunstenaar Henk Hofstra ter ere van De Lawei
Lees ook:Fries talent Piet Kroes neemt deel aan The Voice Kids
Lees ook:Rick Hofstra bereikt kwartfinale WK Darts
Lees ook:SC Heerenveen wint met 3-1 van FC Groningen
Lees ook:Rick Hofstra uit Sneek neemt deel aan WK Darts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>