Traditionele Kunstmaand Ameland van start

Vandaag is de eerste dag van november en dat betekent dat de Kunstmaand weer van start is gegaan. Sinds 1996 is de kunstmaand traditie. Het gehele eiland wordt gebruikt als expositieruimte. Aan de exposities hebben ongeveer 60 kunstenaars hun medewerking verleend, waarvan ook kunstenaars uit Denemarken, Zweden en Duitsland.

Concerten

Er wordt niet alleen geëxposeerd met de traditionele kunstwerken als schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook video-art, fotokunst, glaskunst en textielkunst wordt tentoongesteld. Ook wordt podiumkunst niet uitgesloten. Op alle vrijdag- en zaterdagavonden van de maand november worden er concerten of andere uitvoeringen gehouden.

Bruidsjurken

Een aanrader is de fotokunst van Eveline van Duyl. Zo heeft zij de serie ‘expectations’ gefotografeerd waarin bruidsjurken centraal staan. De ene helft van de serie betreft jonge meisjes in trouwjurken, de andere helft bejaarde vrouwen in hun trouwjurk. Prachtige fotografie, zeker de moeite van het bekijken waard.

Lezingen en workshops

Gedurende de Kunstmaand worden er verschillende workshops en lezingen gehouden. Zo kun je gaan schilderen, glas graveren en kun je er alles gaan leren over de geschiedenis van film op Ameland.

Kijk voor meer informatie op Kunstmaandameland.com

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

Lees ook:Kunstmaand Ameland van start
Lees ook:Ameland wil kunstobject van de Kunstmaand houden
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Ameland
Lees ook:Evenement: Flower Power Markt in Oudega swf
Lees ook:Ticketverkoop slotconcert Die Twa van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>